Spirituális titkok- az újkor küszöbén I.

 

Megérkeztünk. Itt vagyunk a finálé küszöbén. Egy korszak lezárul. De nézzük csak, hogy mi is ez a korszak pontosan, és mi is lesz a következő. Ahhoz azonban, hogy megértsük pár dologgal nem árt, ha tisztában vagyunk. A cikk két részes, holnap kapjátok meg a következőt.

Krisztusról röviden

A legkönnyebben követhető az emberiség számára, még akkor is, ha nem minden társadalom osztozik az időszámításban, Krisztushoz kötődik. Hasonló bolygó állásban született, mint ami most van, és a Betlehemi csillagot követve találtak rá a bölcsek. Ennyit tud az átlagember. A dolog ennél azonban sokkal összetettebb, és közel sem minden úgy volt, ahogy azt a történelemből megtudtuk, de ez most nem fontos, a lényegen nem változtat: Helytálló az új időszámítás kezdete, mert Megváltotta a karmát. Azóta nem kell végigélni egy karmikus következményt egész életen át, ha rájövünk, hogy mit tettünk másokkal, és megbánjuk.

Az Isteni én három aspektusa

A hármas istenség energiája az Atya, apa, fiú, illetve női párja Anyó, Anya, Leány. A Fiú mítosza nem Krisztushoz kötődik, már jóval előbb ott volt az emberiség történelmében, és hitrendszerében. Sok helyről olvashattátok már, hogy a Krisztusi energia jön le és fogadjuk be, de valójában kevesen tudják, hogy az pontosan mi, és az az igazság, hogy elsődlegesen még csak nem is Jézus Krisztushoz kötődik. A Főpap erejét testesítette meg akkor Jézus, és sokak szemében most is, aki átadja a tudást a népnek, hogy boldogabb életet élhessen. A Krisztusi tudatosság az, amikor a felsőbb éned által éled az életed, látod az embereket, szívközpontúan élsz, tisztában vagy a saját belső erőddel, tudatában vagy magad és mások viselkedéseinek okaival, nem téged irányít az élet, hanem te irányítod az életedet. Szeretetben létezel önmagaddal, másokkal, mégis megvédve határaidat, nem az egod, hanem a szíved, a felsőbb tudatosságod irányít, összhangban élve a lelkeddel. Ismered a határaidat és gyakorlatba tudod ültetni a kapcsolataidban azt a tudást, ami a Felsőbb éned mivoltja. A Felsőbb éned (Atya, Anyó) a Lélek (Apa, Anya) és fizikai éned a Gyermek (Fiú, Leány). A felsőbb én egységben él az égi erőkkel, tudatosan teremt, szeretetalapú.

Az ego és a személyiség

Az ego korlátok között él, és védelmi funkciót lát el. Rugalmas, csak megfelelőképpen kell tudni kezelni. Az ego alsó aspektusa kirekesztve él az egységből. A személyiség által érjük el céljainkat, vagy éppen akadályoz azokban.

A születés

Mikor leszületünk megnyílik egy kapu a Felsőbb tudatosságból és lehozzuk a lélek által személyiségbe rejtve, az előzőekben tanultakat, céljainkat, vágyainkat. Attól függően, hogy mennyit tanultunk eddig, milyen fejlett a bölcsességünk, milyen félelmekkel jövünk, nyílik meg a kapu. Ha fejlettebbek vagyunk sokkal tágabbra nyílik, viszont ha kevésbé, akkor csak résnyire.

Ez a kapu valójában egy fénykapu és egy ehhez hasonló kapu nyílik meg akkor is, amikor távozunk a fizikai létből.

Folytatása itt:

Az emberi lét rendszere- az újkor küszöbén

Szeretettel: Christine B Lona 

Oszd meg ezt a cikket, ha érdekesnek találtad:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Szeretettel köszöntelek,
kedves Útkereső!

Gyerekkorom óta segítem az embereket, hogy önmagukra leljenek a társadalom rögös útvesztőiben, s megtalálják a lélek és a szeretet útját.

A világon minden lehet gyógyszer, de hogy kinek mi, azt egyénenként kell felfedezni. Ebben segítem a keresőket és gyógyulni vágyókat.